GENIE 8y – KOMPAKTNE FLUORESCENTNE SIJALICE

ŠTEDNE SIJALICE

KOMPAKTNE INTEGRISANE FLUORESCENTNE SIJALICE predstavljaju fluorescentne sijalice koje su, prema tehnologiji i dizajnu koji poseduju, slične po veličini ekvivalentnim sijalicama sa usijanim vlaknom i odgovara im isto sijalično grlo. Ove nove sijalice kombinuju prednosti fluorescentnih sijalica sa prednostima sijalica sa usijanim vlaknom. Ove sijalice su nastale pre 25 godina i njihova najveća prednost je ta što štede energiju i do 80%. Prednosti kompaktnih fluorescentnih sijalica u odnosu na inkandescentne su sledeće:
– Ušteda energije i do 80% za isti svetlosni fluks
– Niski troškovi održavanja, posebno u spoljnjem osvetljenju
– Raznovrsna primena
– Sijalice su raspoložive u boji svetlosti. Topla bela/827, hladna dnevna (865) i hladna bela svetlost (840 ograničeni opseg)
Primenjuju se u domaćinstvima, kancelarijama, prodavnicama, u industriji. One predstavljaju odličnu investiciju za smanjenje troškova

Ove sijalice kombinuju prednosti fluorescentnih sijalica (mala potrošnja energije) sa prednostima sijalica sa usijanim vlaknom (male dimenzije i lako održavanje). Integrisane kompaktne fluorescentne sijalice imaju ugrađene predspojne sprave i dizajnirane su kao tipične inkandescentne sijalice. Odgovaraju grlima E27 ili E14. Ne može im se podešavati svetlosni fluks.
KOMPAKTNE NEINTEGRISANE FLUORESCENTNE SIJALICE su štedljive sijalice koje nemaju ugrađene predspojne sprave. One zahtevaju posebna grla, a sijalice sa 4 pina su pogodne za regulisanje svetlosnog fluksa kada rade sa elektronskim predspojnim spravama. Uobičajeno se koriste za profesionalne i komercijalne svrhe i poseduju sve prednosti standardnih štedljivih sijalica. To su: ušteda energije, dug vek trajanja itd. Takođe, troškovi održavanja su sniženi, jer predspojna sprava može da se koristi ponovo nakon zamene sijalice.
Za informacije o ceni, kontaktirajte nas putem telefona ili e-maila!
* U cenu nije uračunat PDV